26 februarie 2008

Chiftele cu Pürre,Cascaval in Sos de Rosii.

Indigrientele:

1kg Carne tocata(poate fi si amescata vita,porc)
3-4 Cepe
1 leg. Patrunjel
4-5 Felii de paine
2Oua
Ulei pt.prajit
Sare,Piper,Marar(verde sau uscat)

Pureul de cartofi:

10 Cartofi(circa)
Apa pt fierbere
Unt,Lapte,Sare

Sos de Tomate:
Ulei
2 Linguri de supa cu virf de pasta de tomate.
Oregano,Piper,Sare,Vegeta etc.

Intr-un castron amestecam impreuna carnea,ceapa,patrunjelul tocat marunt si cele2 oua.Facem chiftele dupa gustul fiecaruia de sarat si condimentat.
Se fac chiftele dar mai mari de marimea unei palme cu aproximatie si se prajesc bine in ulei incins pe ambele parti.
Se scurg de ulei si se aseaza intr-o tava de iena sau ceramica care se poate introduce in cuptor la temeparatura ridicata.
Peste ele se vor aseza gramajoare de piure gata facut in forma rodunda in cantitate necasara pt. o portie.
Se vor lasa putin loc intre ele in tava deoarece se va pune si sos de rosi.
Sosul de rosii:
Ulei se incalzeste un pic se pun cele 2 linguri de pasta de bulion(concetrat) si un pic de apa in functie de sosul care vrem sa-l obtinem .Condimente se pun in functie de dupa gustul ficaruia.
OBSERVATIE!!!
se poate incolui si cu un alt sos fie la plic din comert care trebuie dizolvat in apa care specifica pe plic-ul sosului, condimente daca e cazul.Sau se poate si un altfel de sos facut in casa dupa gustul fiecaruia fiechiar sos alb,ciuperci etc.

Peste Püree-ul se va pune putin cascaval ras si eventual un pic de patrunjel sau marar uscat pt.aspect.
Se pune o folie de aluminium si se pune la 180-200° circa 15-20 de minute atit cit cascavalul are o culoare galben maronie usor.

Un comentariu:

Edith spunea...

Super ideea, cred ca o sa o incerc si eu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...