28 februarie 2008

Kaiserschmarrn(rapid 15min)

(originea Germania)
Pt 4 Portii

1 compot de prune(720ml)
1 Lâmîie (numai sucul)
100 gr.Zahar
1 vanilie
1 scortisoare
1 lingura de Stafide
4Oua
500 ml.Lapte
350gr.Faina
1 lingura apa gazoasa
10gr.Unt sau Margarina
1 Praf de copt( o lingurita mica rasa)
1 lingura Zahar praf

Prunele se scurge ,se ia 100ml de sus se pune la fiert se adauga prunele ,50gr.Zahar ,scortisoarea si sucul de lamâie si se fierbe circa 8 min.Se lasa la racit.
Stafidele se spala se lasa la scurs.
Ouale se separa.Lapte,galbenusurile,50gr de Zahar si o priza de sare se amesteca bine cu mixerul.
Se adauga faina si vom avea un o masa de aluat mai gros in care se adauga lingura de ama minerala si cu grija amestecam compozitia.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitia de sus dupa care adaugam la urma si stafidele.
Intr-o tigaie se pune unt-ul sau margarina si cind e fierbinte punem cite un polonic din aluat .


Se prajeste pina are o crusta usoara gold-maro,cu o paleta de intors se rupe un 1/4 si se intoarce fiecare sfert dupa care si se va rupe in bucatii mai mici in timp de se prajeste pe partea intoarsa .

La servire se va pudreaza cu zahar vanilie pudra si cu praf de scortisoare dupa gust fiecaruia.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...