17 iulie 2008

Coronitze POCA

Foarte bune si fragede le recomand cu multa incredere,din reteta ies circa 12 bucati,se pot dubla cantitatile daca dorim mai multe.

3 cane si jumatate de faina (cana sa fie normala, nu foarte mare)
1 cana de lapte caldut
jumatate de lingura cu drojdie uscata
jumatate pahar ulei
1 lingura si jumatate de zahar
1lingurita sare
Punem drojdia , o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecatiIntr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute.
Peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul ( sepoate si toate o data), si incepeti sa omogenizati aluatul.In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca vedeti ca aluatul este cam cleios, mai puteti pune faina, dar puneti pune faina, dar puneti cate putin si incepeti sa framantati .Trebuie sa framantati foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, etc, dar puteti framanta si cu mana ca mine, cu conditia sa framantati foarte bine, aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.dupa ce la-ti framantat , se pune la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.
Apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou ! aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale .

Apoi, luam cate o bila , o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina sa unt topita ( topiti 50 gr. )nu puneti foarte multa margarina/unt.Dupa ce ungeti, rulati ( deci daca o sa puneti prea multa margarina, nu o sa puteti rula cum trebuie)dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop) apoi uniti capetele si dati forma unui colac . Le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa deasupra( nu e obligatoriu sa o folositi pe toata)Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina) .Deasupra se pune seminte de susan,mac etcDupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20-30 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec acele minute, ai puteti baga in la cuptor, la 185 de grade , dar pe un gratar cat mai jos din cuptor .

Reteta originala este simpla ne umplute cu nimica la fel cum e sus scrisa dar eu am incercat si alta varianta sa le si umplu cu cascaval ras o parte sau cu brinza sarata(feta) data pe razatoare si cu sunculita presata taiata fina si amestecata cu brinza sarata.Dar am dublat cantitatile de reteta si am avut circa 24-25 de bucati in final.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...