7 martie 2008

Cornulete Pikemonn

Pt Sirop:
Cocos /nuca macinata
8 linguri pline cu zahar
200ml apa
Se fierbe si cind sa racit se dau cornuletele prin sirop si nuca/cocos.
Aluatul:
500 gr faina
1ou
100ml ulei
250ml lapte(caldut)
2-3 linguri zahar
50.gr drojdie
2 linguri cacao
Pt umplutura:
Nutela
Se pune la crescut drojdia in putin lapte,o lingura de zahar si citeva linguri de faina.
In faina se pun 2 linguri de zahar,putina sare,se amesteca bine.In mijloc se pune un ou,100ml ulei,dupa care drojdia si restul de lapte caldut.
Se amesteca bine,daca este prea moale se mai aduaga putin faina( aluatul trebuie sa fie ca cel de cozonac).
Aluatul se inparte in 2 parti egale,o parte de coca se ia si se pune 2 linguri de cacao si se amesteca bine si se pun cele doua parti de aluat (o parte alba si un cu cacao) la crescut.
Dupa ce a crescut bine cele doua aluaturi se vor inparti in 3 parti egale fiecare( aluatul alb si cel cu cacao)
Se ia o parte cu cacao se intinde bine ,dupa care se intinde si o parte alba (ambele in forma rodunta ,dupa care se suprapun o partea cu cacao si peste partea alba,se taie in patru se fac 4.In fiecare se va pune o lingura de nutela si se va da forma de cornulet.
Dupa care se coc la circa 170° cuptorul incalzit circa 12 minute.
Cind se scot se lasa la racit 5 minute dupa care se dau prin sirup si cocos sau nuca macinata.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...