11 martie 2008

CHEC CU GLAZURA DE CIOCOLATA By Miki

8 oua
1 cana zahar
1cana si jumatae faina
5 linguri apa fiarta
1 cescuta de ulei
coaja de lamaie/potocala ,esenta de vanilie


Albusurile se bat spuma foarte bine (bezea) dupa care se adauga zaharul.
Galbenusurile se freaca cu un pic de sare,uleiul(ulei se adauga ca si la maioneza cite un pic)dupa care se adauga mirodeniile.
Apoi se adauga cele 5 linguri de apa fiarta puse pe rand. Ambele compoziti se amesteca, se adauga faina amestecata cu un praf de copt.
Nu se bate cu mixerul,se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.
La alegere se pune in compozitie fructe uscate sau bucati de ciocolata.
Se opreste cateva linguri in care se pune 2 linguri de cacao. Se pune restul de compozitie in tava tapetata cu faina (tava rotunda )
Apoi se adauga peste compozitia din tava ,compozitia amestecata cu cacao.Se pune la cuptor 40-45 minute.
Cand este rece se face o glazura din 2 liguri apa,2 linguri zahar,2linguri cacao si 50 grame de unt.
Toate se topesc la foc mic se adauga si un strop de esenta de rom.
Glazura se pune calda peste chec.
Se presara dupa dorinta nuca , alune macinate sau cocos sau poate ramane decat glazura.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...