8 iulie 2008

Mamaliga la cuptor cu oua ochiuri

Faina de porumb(malai)
Apa,sare
Unt.
Sunca(salam,cabanos,carnati )
Brinza sarata (feta,oaie,brinza burduf)
3-4 oua
Se face o mamaliga (nici prea tare si nici prea moale) care se fie suficienta inpartita in 3.
Se prajeste putin separat sunculita,carnati,cabanosi sau salam dupa alegerea fiecaruia .
Se ia o forma termorizistenta se unde cu unt,se pune un strat de mamaliga ,se pune peste ea sunca prajitita ,citeva cuburi mici de unt dupa care un rind de brinza sarata(feta,de oaie sau brinza burduf)dupa care iar un rind de mamaliga .Se repeta din noua un start de sunca,unt,brinza dupa care un start de mamaliga care e ultimul de fapt deasupra.Se face un pic de loc (3-4 locuri)cu o lingura in ultimul strat de mamaliga si acolo se vor aseza 3-4 oua intregi(dupa nr de persoane) se rade brinza si se pune la cuptor incalzit pt 15 minute la 180-200°.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...