2 noiembrie 2008

Prajitura Bucuresti

Reteta este luata de pe  CULINAR.
5 oua
4 linguri de nuca
400 gr zahar
1 praf de copt
3 linguri de cacao
170 g faina
250g unt
200 g zahar pudra
100 ml lapte
1-2 lingurite ness
Modul de preparare-Blatul:
Se bat 4 albusuri spuma cu 4 linguri de apa calda,cind e spuma se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri de apa calda puse pe rind in 5 in 5 minute.
Se amesteca usor cu albusurile,cu 4 linguri de nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt.Se coace intr-o tava intinsa tapetata.
Mod de preparare-Crema:
Se freaca spuma 200 g unt cu 200g zahar pudra .
Se fierbe pe foc mic amestecind continu 1 ou intreg cu o lingura de faina rasa si o 100 ml lapte pina se ingroase, cind sa racit crema fiarta se adauga untul spuma la care se mai adauga 2 lingurite de ness-cafe.Cu aceasta crema se umple blatul care se taie in doua ,din crema oprim o treime si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura .
Glazura:
150 g zahar amestecat cu 3 linguri de apa,2 linguri cacao si 50g unt.
Se amesteca toate si se fierb pina da in cloct si toarna glazura calduta peste prajitura.

4 comentarii:

kris spunea...

un alt premiulet, "fantasia", pupici

Gourmandine spunea...

Super buna si aratoasa prajiturica!! :)

Nicoleta spunea...

Trebuie sa fie tare buna. Arata super!
Cand poti treci pe la mine ,ai de ridicat niste premii.
Weekend placut!

Comfy RO spunea...

Miiaaammmm. Superrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...