Reteta este luata de pe CULINAR.
5 oua4 linguri de nuca
400 gr zahar
1 praf de copt
3 linguri de cacao
170 g faina
250g unt
200 g zahar pudra
100 ml lapte
1-2 lingurite ness
Modul de preparare-Blatul:
Se bat 4 albusuri spuma cu 4 linguri de apa calda,cind e spuma se adauga 100g zahar.
Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri de apa calda puse pe rind in 5 in 5 minute.
Se amesteca usor cu albusurile,cu 4 linguri de nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt.Se coace intr-o tava intinsa tapetata.
Mod de preparare-Crema:
Se freaca spuma 200 g unt cu 200g zahar pudra .
Se fierbe pe foc mic amestecind continu 1 ou intreg cu o lingura de faina rasa si o 100 ml lapte pina se ingroase, cind sa racit crema fiarta se adauga untul spuma la care se mai adauga 2 lingurite de ness-cafe.Cu aceasta crema se umple blatul care se taie in doua ,din crema oprim o treime si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura .
Glazura:
150 g zahar amestecat cu 3 linguri de apa,2 linguri cacao si 50g unt.
Se amesteca toate si se fierb pina da in cloct si toarna glazura calduta peste prajitura.
4 comentarii:
un alt premiulet, "fantasia", pupici
Super buna si aratoasa prajiturica!! :)
Trebuie sa fie tare buna. Arata super!
Cand poti treci pe la mine ,ai de ridicat niste premii.
Weekend placut!
Miiaaammmm. Superrr
Trimiteți un comentariu