9 iunie 2008

Prajitura Rhabarber


Indigriente pt Coca:
550 gr faina
1 praf de copt
390 margarina
6 galbenusuri
170 gr Zahar


Coca:
Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga 6 galbenusuri,zaharul(170gr) si margarina .Din toate se face un aluat care se pune la rece in frigider pt. o ora.


Indigriente pt Umplutura:
1,5 Rhabarber(proaspat)
80 gr Amidon
250 gr zahar
valinie (sau la alegere ce vrem)
6 albusuri


Umplutura:
Intre timp spalam si stergem Rhabarber si il taiem felii de 1,5 cm,dupa care punem jumate din zahar si amidonul,se amesteca bine.
Pregatim o tava de 38cm/42 circa cu o foie de copt peste care vom intindinte coca de la friger ,se poate intinde foarte usor cu mana aceasta coca prin apasare cu degetele.
Peste foia intinsa in tava vom aseaza uniform Rhabarber pregatit cu amidon si zahar.
Incalzim in prealabil cuptorul la 170° electric sau pe gaz 150° .
Separat vom bate spuma cele 6 albusuri cu restul de zahar pt umplutura pina va sta tare ca pt o bezea.
Se va aseza in tava peste Rhabarber si se va da la copt pt circa o ora.
Se va acoperi cu o foie de aluminiu deoarece se coace prea repede bezeau si ca sa evitam acest lucru inainte de a se coace prajitura o vom acoperi de la bun inceput.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...