2 martie 2008

Tassenkuchen

* Tassenkuchen(originea Germania)

>>>Toate se masasoara cu aceeasi cana<<<


2 cani Zahar
1 cana Ulei
1 cana la alegere dintre(fanta,cola,orange,sau lapte)
4 Oua
1 plic vanilie
50 gr Cacao
3 cani Faina
1 praf de copt
200 gr alune (sau la alegere nuca / stafide sau chiar fructe)
!!! Incalzim cuptorul inprealabil deoarece totul merge foarte repede.
Se separa cele 4 oua .

Intr-un castron punem impreuna : 4 galbenusuri,2cani zahar,1cana ulei,1 cana la alegere(fanta,cola,lapte sau orange) 1plic zahar vanilie ,200 gr alune si 5gr.cacao.Toate se mixeaza putin atit cit sa se dizolve zaharul.
Batem spuma tare 4 albusuri cu in praf de sare,dupa care adaugam in compozitia facuta mai inainte si le incorporam bine la sfirsit adaugam faina amestecata in ea praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus ca sa prinda bule de aer .Faina se amesteca cu prafu de copt inainte de a fi pusa in compozitie.
Totul se pune intr-o tava mai inalta de marimea circa 38-40 cm / 42 cm .



Se pune in cuptorul deja incalzit la circa 170°C electric sau pe gaz 150°C.


Dupa racire se poate ornamenta dupa preferintele fiecaruia(ciocolata topita,zahar pudra ,etc)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...