11 martie 2008

Tarta cu Mere

Indigriente pt coca

250 gr. Faina
125 gr. Unt (taiat in bucatetzele)
75 gr. Zaha
r60 ml.Vin alb
sare(un virf de cutit)

UmpluturaPrima parte:

3 oua+ 100 gr Zahar
125 Smantina lichida (adica din care se poate face frisca)
1/2 Vanilie pudinca(praf)
1 coaja de la o lamaie.
Partea a doua:
500 gr Mere (marime mijlocie)circa 6 bucati.
Sucul de la lamaia de la care am ras coaja.

Glazura :

3 linguri de gem de caise.
1 lingura de Mandel taita in felii.

Procedura de preagatire a tartei:

Faina se pune intru-un castonel in mijloc adugam untul taiat cubuletze ,vinul,zahar,sare.Se obtine o coca care se pune intr-o folie o ora la frigider.Intre timp curatam merele de coaja, le taiem in jumate( sau in 3 daca sunt mai mari) si le feliem subtzire fara sa se taie complect adica sa nu se desprinda sa ramina cit de cit intrega bucata feliata.
Le aseazam pe o farfurie si se stropesc bine peste tot cu sus de lamaie ca sa-si pastreze culoarea marul.
Procedeul de Pregatire Pt Umplutura :

Amestecam toate impreuna (3 ouale,100 gr.zahar,125 ml smantina lichida,1/2 budinca de vanilie,si coaja de la lamaie.Intru- tava rotunda cu pereti detasabili se pune coca toata si inclusiv si pe pereti tavei circa 3-4 cm jur imprejur.Se pune peste coca in tava se aseaza merele unul linga altul intr-o forma frumoasa rotunda si printre ele se pune umplutura partea de mai sus .Se incalzeste cuptorul la 200 si cind punem tarta lasam la 180° 45-50 de minute pt. coacere.
Cind e gata se da unge cu gem-ul peste tot si se da cu mandel pe marjinile tartei .Eventual le putem praji separat intr-o tigaie fara grasime si le decoram marginile tartei fierbinte .

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...