19 martie 2008

Gulas Unguresc

500 gr carne de vita/porc
30 gr unt
2 cepe marime medie
3 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 ardei verde
1/2(500ml) supa (sau apa cu vegeta)
2 linguri de pasta de tomate
1 ardei iute(dupa preferinte)
1 foie de dafin
1 linguritza de chimen
1 lamaie(numai coaja)
1 lingurita de boia dulce de ardei
sare si piper
Ceapa si usturoiul se curata si se taie feliute.
Intr-o cratita se topeste untu-ul si se caleste un pic ceapa si usturoiu atit cit sa se inmoie un pic.
carnea se taie cuburi si se pune la prajit cu ceapa si usturoi (citeva minute) dupa care pasta de tomate.Se pune foia de dafin,boia dulce de ardei,coaja de lamîie,chimen,sare, piper si supa(sau daca nu avem supa atunci vegete dizolvata in apa)
Se fierbe circa 40 minute la foc mediu.
Ardeiul se taie in patratele de 2 cm,si ardei iute in feliute si se adauga peste carne si se mai lasa inca 10 minute.
La final se mai adauga sare/piper sau boia de ardei pt complectare dupa gust-ul fiecaruia.
Merge foarte bine cu paste de forma lata,fierte dupa care trase prin unt fierbinte.

2 comentarii:

Ginette spunea...

Mmmmmm....ce bine arata gulasul tau ! Si eu am facut de curand, dar reteta ta e putin diferita si sunt sigura ca e si foarte bun. Vreau si eu o portie !!!! :-)

Andreea spunea...

Ce bunatate si ce culori!
Ai un premiu la mine pentru gulasul asta.:*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...