15 aprilie 2008

Ficat Pane.

Avem nevoie de:

500 gr.Ficat de pui
3 oua
5/6 linguri de faina
sare,piper
Ulei pt prajit
Se curata fiatul,se spala si se lasa la scurs de apa(eventual se tapeaza cu un servetel de bucatarie).
Se condimenteaza cu sare,piper dupa care eu l-am pus intr-o punga de plastic cu faina si l-am dat prin faina mai usor.
Se bat 2-3-4 oua in functie de cantitatea de ficat,dupa care il dam prin ou batu si cu putin condiment in el .
Se infierbanteaza bine ulei si se pune la prajit ,se da focul mai mic ca sa se poate praji bine ficatul in interior si se mai inteapa cu o furculita inaninte de al intoarce .Se intorace din cind in cind de pe o parte pe alta de 2-3 ori si il tot intepam intre timp un pic ca sa se faca bine dar asta la un foc medium.
Cind e gata se scoate pe un servetel sa se scurga si se poate servi cu cartofi prajiti/natur/salata sau cu mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...