22 februarie 2008

Prajitura Caramel



















BLATUL:
(Originea retete by Rusia)
300 gr.Faina
250 gr.Zahar
7 oua
1 lingura de Miere albine

2 linguri de Nuca sau alune macinate
2 lingurite Praf de copt
2 zahar vanilat











CREMA:
1 cutie de condensmilch Karamel
300gr unt
Untul se frecat spuma cu condensmilch.



Acesta din imaginea de jos este condensmilch.



Din crema obtinuta se va opri un pic de crema(circa 1/4) atit cit sa putem ornamenta blatul pe dinafara intr-un start subtire de crema.Iar restul de crema se pune intre blat(circa 3/4) din crema facuta.Se bat albusurile spuma cu zahar ,se adauga mierea de albine apoi galbenusurile. Se pune cele 2 linguri de nuca macinata sau alune.



Se amesteca faina cu praf de copt si se amesteca cu compozitia de mai sus dupa care si se toarna intr-o tava patrata cu pereti mai inalti tapetata ininate cu unt si faina sau cu hirtie pt copt.
Se coace la 170 grade.
Marginele de la blat se taie si se pun in coptor cald dar oprit dinfuctiune(citeva minute circa 5 minute) pt. a se usca un pic dupa care se sfârmiteaza cu mâna si cu care se va pudra prajitura deasupra la urma peste crema. Blatul obtinut se taie in doua si se umple cu jumate din crema .




Cu restul de crema ornamentam bladul inclusiv marginile lui .

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...