15 noiembrie 2010

Foie pentru Cremes

Sunt cele mai simple foi pt CREMES.
Facem 2 aluaturi diferite.
Primul aluat din:
250 unt
250 faina
Untul il topim pe care il amestecam cu faina si o lasam sa stea.Intre timp facem al doilea aluat.
Al doilea aluat:
500 faina
300 ml lapte
1 lingura otet
1 lingurita bicarbonat sau un praf de copt
5 linguri de ulei
1 lingurita sare
1 lingurita otet
 Amestecam impreuna laptele,ulei,sarea,zaharul si praful de copt sau bicartbonatul il stingem inainte cu otet-ul dupa care se amesteca cu laptele .
Toate se amesteca toate cu faina si obtinem un aluat .
Il intindem subtire peste el se pune primul aluat din unt cu faina ,se ruleaza sul si se lasa la rece  pt o ora.
Dupa care taiaem aluatul in doua si facem doua foi care se coc separat pt Cremes.
Mai putem acest aluatul sa-l folosim pt cornulete si le umplem dupa preferinta,ies niste cornulete foarte fragede.
Acest aluat se  poate  folosi si in alte scopuri de ex.cornulete ,foie pt prajitura cu brinza,mere sau dovleac etc.

Un comentariu:

Rox spunea...

Suna bine :> chiar azi am sa il incerc sa vedem cum iese ;D mersi mult pentru reteta ;)) am cautat mult

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...