29 februarie 2008

Tort Raffaello



Pt Blat:
125 gr.Unt/ Margarina
100gr.Zahar
3 Oua
175 gr.faina
3 linguri de Lapte
1 lingura apa minerala ( cu gaze)
2linguritze Praf de copt
1 Lamaie(numai coaja ei)
Un pic de sare
1 lingura pesmet pt tapetat tava.
Pt.Crema:
5 Foi de Gelatina
250gr.Mascapone
350gr Quark( brinza dietica dulce)
100 gr Zahar
1 Plic de Vanilie
1 Compor de Piersici
125 ml de sirop din Compot
4 linguri pline Cocos
250ml Smantina pt.frisca

Pregatirea Blatului:

Se pun toate intr-un castron unt-ul (sau margarina),zahar,coaja de la lamaie ,vanilia si un pic de sare se amesteca sau mixeaza impreuna pina se topeste zaharul ,dupa care se adauga pe rind cite un ou ( din cele 3 oua) dupa care cele 3 linguri de lapte rece si 1 lingura de apa gazoasa.
Separat de amesteca faina cu 2 lingurite rase de praf de copt dupa care se amesteca cu compozitia .

Se face forma pt tort cu un pic de margarina si se tapeteaza cu o lingura de pesmet .Se pune in forma de blat de 26cm(forma rodunta,inima etc.) si se coace la 170° circa 25 min.
Pregatirea Cremei:

Cele 5 foi de gelatina se pun in apa rece la inmuiat .
Mascapone,Quark,Zahar si zahar vanilie un plic de asmesteca bine pina se topeste zaharul cu mixerul(circa 5 min.)

La urma adaugam in crema 2 linguri de cocos.
Separat se pune 125 ml de sirop din copot de piersica la incalzit(dar sa nu fiarba de cit caldutz putin sa fie)dupa care se scurge gelatina inmuiata fara apa si se amesteca impreuna sa se topeasca.Se ia 2 linguri din crema facuta din mixer se pune peste sirop din compot+ gelatina dizolvata,dupa care se incorpoeaza inapoi in crema cite putin din gelatina .

Separat se bate smantana pt frisca ,dupa care se incorporeaza si frisca in crema cu gelatina cite o lingura pe rind toata frisca.

Piersicile se vor scurge bine de sirop din ele 3-4 jumatati oprim pt ornamentat tortul iar restul le vom taia bucatele sa le asezam peste blat.

Ansamblarea Tortului.

Se ia blatul si se pune pe platou, v-om inchide din noua rama(inelul) de la tava de tort peste el,vom pune un sfert (1/4) din crema si peste ea piersicile taiate.

Dupa care se pune si restul de crema(3/4) si o intindem frumos .


Il vom pune in frigider pt cel putin 5-6 ore pt intarirea cremei.

Intre timp prajim intr-o tigaie 2 linguri pline cu cocos atit cit sa i-si schimbe putin culoare in gold.

Marginea tortului laterat si deasupra punem cocos prajit, felii de piersici asezate cu gust si bomboane Raffaelo printre ele.
Eu de data asta am facut ceva mai special insa fiecare poate sa-l ornamenteze dupa preferinte si imaginatie fiecaruia.


3 comentarii:

Gospodini spunea...

Un tort foarte potrivit pt 8 martie, cadou pt mama,care e mare fana Rafaello! Multu de reteta! Teo

Doinitza`s cakes spunea...

minunat tortul ,ador Rafaello printre altele vreau sa-ti spun ca partea de sus cu florile, a blogului,sunt impresionante ,aranjamentele ,culorile,florile ,totul,iar ADEMARR BAROS e preferatul meu,am gasit un blog pentru sufletul meu, simt ca pe langa varsta ,avem multe in comun,inclusiv muzica imi place,felicitari pentru blog

Doinitza`s cakes spunea...

vreu sa-ti mai spun ca prima data cand am auzit povestea cu Dumnezeu pe plaja,nu stiam de Ademar Barros,dar am fost impresionata pana la lacrimi,e superba trebuie sa recunosti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...