12 martie 2008

Ciuperci umplute cu carne tocata.

800 gr ciuperci albe mai maricele
150 gr carne tocata de pui(eu am folosit de curcan)
1 ceapa/ sau 3-4 fire de ceapa verde
3 catei de usturoi
1 rosie medie
1/2 leg.patrunjel/marar
1 lingurita mustar
1 lingurita pasta de rosii(bulion concentrat)
200 ml smântina subtire(din care se face si frisca)
cascaval ras / sau bucatele taiat
Ulei,sare,piper,vegeta( dupa gustul fiecaruia)

Se scot coditele dar le pastram pt ale folosi la umplutura.
Ciupercile se spala ,se usuca cu un servete de bucatarie.
Se toaca marunt toate si se pun separat:coditele de ciuperci,ceapa,usturoui-ul,rosia ,1 lingurita de bulion si parunjel/marar.
Se pune ulei (2 Linguri) la incins dupa care prajim putin ceapa dar foarte putin dupa care adaugam carnea si se amesteca bine,se prajesc circa 2 min.

Dupa care se adauga coditele de ciuperci,usturoi-ul se mai lasa putin la prajit,dupa care adaugam rosia taiata cubulete mici

.....se lasa inca circa 2 minute si se adauga smantina lichida .
Se continua fierberea pina scade smantana bine sper sfirist de adauga 1 linguria de mustar. Se condimenteaza putin cu sare/piper/ vegeta.
Se umple ciupercile . Umplutura trebuie sa fie asa ca in poza de jos mai groasa (scazut bine sosul)Se presara cascaval ras sau bucati mai mari taiete patrate atit cit sa acopere ciuperca....
se va pune tava la 200° in cuptorul incalzit in prealabil.


2 comentarii:

Laura spunea...

Ce "floare" frumoasa ai facut, Sella! ;) ...ca de gustoasa sigur e! :))

fgh spunea...

cred ca esti pasionata de gatit
superr
imi place blogul tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...