9 octombrie 2008

Prajitura,, Nougat_Orangen''

(Aceasta prajitura merge si ca tort daca doriti.)
Blatul:
4 oua
125 gr zahar
1 plic vanilie
80 gr.faina
50 gr amidon
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 ml frisca lichida
200 gr nutela
1 plic de intaritor de frisca
200 gr martipan
1 portocala (din care coaja rasa)
6 linguri suc de la portocala
Glazura:
250 gr ciocolata amaruie
50 gr ciocalata alba

Pregatirea Blatului:
Separat se amesteca intr-un castron faina cu amidonul si praful de copt.
Se seapara 4 oua.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,dupa care se adauga zaharul si plicul de vanilie.
Se adauga galbenusurile pe rind dupa care amestecul de faina .
In momentul in care adaugam faina nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o paleta sau lingura de sus in jos in compozite.Se pune intru-o tava de marimea 35/45 cm si se coace la 175°(electric) sau 150°(gaz)Se pune cuptorul inprealabil la incalzit .
Pregatirea Cremei:
Partea 1)
Martipanul il dam pe razatoarea mare dupa care dam si coaja de la portocala pe razatoarea mica adaugam 6 linguri mari de suc din portocala si mixam bine.Obtinem o crema mai consistenta .
Partea 2)
Frisca lichida se bate 10 secunde cu praful inatritor de frisca dupa care adaugam nutela si continuam sa mixam in continuarie(circa un minut) pina obtinem o crema fina si destul de legata. Blatul se taie in doua dupa ce sa racit,peste prima jumatate de blat se pune prima parte de crema adica martipan-ul cu portocala,dupa care crema partea a-2 adica frisca cu nutela,asezam frumos cealalta parte de blat .
Pregatirea Glazurei:
Topim ciocalata amarui separat si cea alba la fel, intinendem frumos ciocalata amaruie dupa care marcam cu o lingurita ciocalata alba si cu coada linguritel dam forme amestecate prin ciocolata, ornamentam dupa dorinte cu o felie de portocala si diferite forme de ciocalata.

Un comentariu:

CristinaK spunea...

mmmmm... yammi, yammi... Doamne, ce bine prajiturica asta, Sella!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...