24 iulie 2008

Prajitura cu Mere

800 gr mere
5 linguri de rom
200 gr unt (moale)
200 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare(un virf de cutit)
4 oua
200 gr faina
125 gr aluna macinata
1 lingurita plina praf de copt
2 linguri de cacao
200 gr zahar pudra
2 -3 linguri suc de lamaie
3 linguri de aluna crocanta(pt decor)

Se pregateste o forma rotunda de copt 26/28 cm si inalta de 8 cm tapetata.
Merele se cutata de coaja se taie in 1/8 dupa care se taie cuburi in doua sau in trei daca sunt felii mari.Se stropesc cu rom si se lasa sa stea jumate de ora.

Separat mixam bine untul+zahar(nemacinat)+sarea+scortisoarea pina se topeste zaharu si obtinem pasta cremoasa adaugam cite un ou intreg si mixem pina adaugam toate cele 4 oua.
Separat intrun castron amestecam faina+aluna macinata+ praful de copt+cacao,dupa care se amesteca usor in compozitia mixata cu mai sus dupa care adaugam si mere .Intre timp pregatim cuptorul la o temperatura de 170°electric sau pe gaz la 150°.
Toata compozitia obtinuta se pune in tava si se coace circa o ora .O lasam sa se raceasca in tava.Dupa care vom pregati o simpla glazura facuta din;
200 gr zahar(pudra)+2-3 linguri suc de lamaie si eventul o lingura de apa daca nu e usor fluida,toate amestecate bine pina obtinem o pasta usor curgatoare care se va pune peste tarta cu mere rece. Se decoreaza cu alune crocante sau ciocalata rasa (sau dupa preferintele fiecaruia).

Un comentariu:

Alexandra T. spunea...

Ce bine arata tarta!!!!Cred ca este fff delicioasa!! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...