Foile( se fac 3 foi din compozitia de jos)
150 gr Margarina
2 Galbenusuri de ou
1 Praf de copt
100 gr Zahar
Smantîna (cit cuprinde pt foi)
Coaja de la o lamaie
Toate acestea de amesteca impreuna (margarina,zaharul,galbenusurile) intr-un castron.
Faina se amesteca separat cu un praf de copt dupa care se pune in castron,se adauga smantîna pt avea in final un aluat bun de lucrat cu el .Coca obtinuta se inparte in 3 si se vor face 3 foi care se vor coace pe dosul tavi la foc normal( atentie ca se coc foarte repete)
Crema:
1 foie coapta se rupe in bucatele mici
1 esentza de rom
2 linguri pline cu virf de cacao
3-4 linguri Gem de caise sau visine
lapte
150 gr Unt
150 gr Zahar
Se ia una dintre foi se rupe in bucatele foarte mici si se pune lapte caldutz peste ea ,esenta de rom,cacao,gemul si se amesteca bine .
Separat frecam untul cu zaharul dupa care se adauga peste compozitia de mai sus.
Adaugam lapte atita cit sa obtinem in final o crema buna putin mai moale.
Crema trebuie sa fie putin mai moale pt ca va absorbi cele doua foi din ea .
Cu aceasta crema vom umple cele doua foi ramase.
Glazura de albus:
4 albusuri de ou
250 gr zahar
suc de la lamaie (dupa gustul fiecaruia)

Se va lasa sa stea cel putin o zi inainte de a fi taiata pt se fragezi foile.
Un comentariu:
ce surpriza!n-am facut-o de ani de zile!e f. gustoasa!
Trimiteți un comentariu