27 mai 2008

Prajitura Cati


Foile( se fac 3 foi din compozitia de jos)

500 gr Faina

150 gr Margarina

2 Galbenusuri de ou

1 Praf de copt

100 gr Zahar

Smantîna (cit cuprinde pt foi)

Coaja de la o lamaie

Toate acestea de amesteca impreuna (margarina,zaharul,galbenusurile) intr-un castron.
Faina se amesteca separat cu un praf de copt dupa care se pune in castron,se adauga smantîna pt avea in final un aluat bun de lucrat cu el .Coca obtinuta se inparte in 3 si se vor face 3 foi care se vor coace pe dosul tavi la foc normal( atentie ca se coc foarte repete)

Crema:

1 foie coapta se rupe in bucatele mici

1 esentza de rom

2 linguri pline cu virf de cacao

3-4 linguri Gem de caise sau visine

lapte

150 gr Unt

150 gr Zahar

Se ia una dintre foi se rupe in bucatele foarte mici si se pune lapte caldutz peste ea ,esenta de rom,cacao,gemul si se amesteca bine .

Separat frecam untul cu zaharul dupa care se adauga peste compozitia de mai sus.

Adaugam lapte atita cit sa obtinem in final o crema buna putin mai moale.

Crema trebuie sa fie putin mai moale pt ca va absorbi cele doua foi din ea .

Cu aceasta crema vom umple cele doua foi ramase.

Glazura de albus:

4 albusuri de ou

250 gr zahar

suc de la lamaie (dupa gustul fiecaruia)

Cele 4 albusuri cu zaharul se vor bate bine pe aburi pina vom obtine o spuma tare care sta ca o bezea,spre final adaugam suc de lamie dupa preferinta fiecaruia.Spuma calda batuta bine se va intinte peste prajitura imediat,dupa care putem cu o lingurita sa-i dam forme si sa o ornamentam cu fulgi de ciocolata sau la alegere fiecaruia(poate sa ramana si simpla).

Se va lasa sa stea cel putin o zi inainte de a fi taiata pt se fragezi foile.

Un comentariu:

mariana spunea...

ce surpriza!n-am facut-o de ani de zile!e f. gustoasa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...