21 martie 2008

Maioneza la Minut

2 galbenusuri de ou(dar se poate pune si unul fiert)
2 linguri de mustar
500 ml Ulei
Eu folosesc vasul in care fac maineza o masuratoare gradata care o am de la mixer care e inalta si are marimea ininterior-ul ei aproape cit blender-ul.
In cazul in care nu aveti puteti folosi orice dar sa fie asematoare cu ce ceea ce am eu in poza,adica inalta si ingusta interior.
Deci se pune in el:
2 galbenusuri dupa care 2 lingurite de mustar si se baga blender-ul dupa aceai se umple cu ulei circa 500 ml pina sus.

Trebuie sa aveti grija ca in momemtul in care porniti blender-ul sa nu va traga mâna in sus si in jos in acelasi timp deaorece are tentinta sa o traga si maoineza se va taia.
Decit trebui decit prin ridicare in sus si continuati asa pina se ajunge sus si sa terminat tot ulei.

Vezi obitine o maioneza buna si proaspata facuta in casa si fara sa pierdeti mult timp frecind cu lingura sau un mixer la ea cu cite putin,putin ulei .
Toata operatiunea dureaza chiar mai putin de 1 minut.La final am mai adaugat mustar asta e in fuctie de gustul fiecaruia .

Singura grija pe care trebuie sa o aveti este sa nu scapati blender-ul de sus in jos, ca se taie .Deoarece veti simti in timp ce face din cauza turatilor sa va traga mâna in jos ,trebuie decit sa-l tineti bine si stabil mina pe el.
In cazul in care se taie se poate repara(mi-sa intimplat si mie) am golit cana si am pus din nou un galbenus fiert ,unul crud si o linguruta de mustar dar nu am mai pus alt ulie nou ci l-am pus pe cel care sa taiat si am rafacut maioneza.
Daca aveti nevoie de o cantiate de mai mult de jumate de litru de ulei trebuie sa faceti de doua ori pe rind cantitatile de mai sus.

Eu am folosit-o la salata de vinete de data aceasta....

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...