2 linguri de mustar
500 ml Ulei
In cazul in care nu aveti puteti folosi orice dar sa fie asematoare cu ce ceea ce am eu in poza,adica inalta si ingusta interior.
Deci se pune in el:
2 galbenusuri dupa care 2 lingurite de mustar si se baga blender-ul dupa aceai se umple cu ulei circa 500 ml pina sus.
Trebuie sa aveti grija ca in momemtul in care porniti blender-ul sa nu va traga mâna in sus si in jos in acelasi timp deaorece are tentinta sa o traga si maoineza se va taia.
Decit trebui decit prin ridicare in sus si continuati asa pina se ajunge sus si sa terminat tot ulei.
Toata operatiunea dureaza chiar mai putin de 1 minut.La final am mai adaugat mustar asta e in fuctie de gustul fiecaruia .
Singura grija pe care trebuie sa o aveti este sa nu scapati blender-ul de sus in jos, ca se taie .Deoarece veti simti in timp ce face din cauza turatilor sa va traga mâna in jos ,trebuie decit sa-l tineti bine si stabil mina pe el.
In cazul in care se taie se poate repara(mi-sa intimplat si mie) am golit cana si am pus din nou un galbenus fiert ,unul crud si o linguruta de mustar dar nu am mai pus alt ulie nou ci l-am pus pe cel care sa taiat si am rafacut maioneza.
Daca aveti nevoie de o cantiate de mai mult de jumate de litru de ulei trebuie sa faceti de doua ori pe rind cantitatile de mai sus.
Eu am folosit-o la salata de vinete de data aceasta....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu