13 octombrie 2008

Vinete in Otet

Reteta e luata de pe un alt forum unde sa discutat despre ea si eu am pus-o in aplicare .
Vinete(cite doriti)
Ardei iute
Usturoi
Ulei
Otet
sare,oregano
Se curata vinetele de coaja,se taie felii (nu prea subtiti)iar apoi feliile se taie ca si cartofi de la McDonald(fasii).Intru-un castron mare se pune cite un strat de vinete taiate fasii,se aceopera cu un pic de sare,apoi un alt strat de vinete(fasii),si tot asa pina se aseaza toate vinetele.Deasupra castronului si pune o farfurie ,iar peste ea ceva greu( de ex.o oala plina cu apa) ,care sa apese peste vinete si sa scoata apa si amareala din ele.Se lasa o zi la macerat(nu mai putin de 12 ore)iar apoi se scot vinetele si se se storc bine pt.a scoate apa din ele.(se storc bine cit se poate de tare cu mainile)
Se taie felii usturoi-ul,se toaca ardei-ul iute si se amesteca cu oregano.In borcanele spalate si uscate se aseaza un strat de vinete apasate usor(nu mult ca sa poata patrunde ulei printre ele)un strat de arome(ardei,usturoi,oregano) 1-2 lingura de otetsi ulei cit sa acopere putin.Se continua tot asa pina se umple borcan-ul.Deasupra se acopera cu ulei avind grija sa coboare pina jos si sa nu ramana bule de aer intre vinete si ulei.Nu se umple borcanul pina sus,lasati-l de 2 degete liber la gura borcanul.Inchidetil cu un capac si puneti-l la rece in camara.Se pot consuma dupa ce sau macerat ,dupa circa la o luna de la punere.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...