15 aprilie 2008

Rulada de Carne tocata si Orez(Umpluta).

Avem nevoie de:

500 gr Carne tocata
70 gr orez
100ml lapte
1 ceapa medie
1 ardei rosu
1 ou
sare,piper

Pt Umplutura :
150 gr brinza telemea(sarata)
ceapa verde
ardei acru sau castravete (taiat felii )
marar,parunjel verde
sare,piper
2 catei de usturoi
3-4 oua fierte tare (la alegere)
Brinza se da pe razatoarea mare,marar-ul/parunjelul se toaca marunt ,usturoiul la fel se taie mic si ceapa felii.toate se amesteca bine si se vor pune peste carne in tava de chec.
Ceapa si ardei se calesc foarte putin.Se fierb tare separat 3-4 oua si se curata de coaje.
Orezul se pune la fiert dar se fierbe atit cit sa fie aproape fiert deci nu foarte tare.,se scurge de apa eventual se clateste in apa curata si se pune peste carne in castron.
Intr-un castoron peste carne se pune orezul(fiert),oua,lapte si condimente(sare,piper etc)

Se amesteca toate bine impreuna se adauga ceva daca mai e nevoie dupa gust-ul fiecaruia.
Compozitia rezultata se inparte in 3 parti egale.
Se aseaza prima parte din compozitia de carne din tava de chec peste care ardeiul taiat feli si ouale intregi curatate. Dupa care se pune a doua parte de carne si peste ea se pune umplutura de brinza.

Se pune si restul de carne tocata si se vor pune bucati de unt peste ea. Dupa care se da la cuptor incalzit la circa 170° circa o ora pina e facuta rulata bine si are o crusta.

2 comentarii:

Edith spunea...

mmm, ce bine arata rulada, Sella! :)

Lory spunea...

superrr!!! cu siguranta am sa-l incerc acum de Paste
FELICITARI AI RETETE MINUNATE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...