25 iunie 2008

Prajitura cu Brinza (sau cu Mere) by Criss

Foile:
500 gr faina
1 praf de copt
100 g zahar
150 g margarina
2 oua
2 linguri smantana
2-3 linguri de lapte,zahar vaviliat

Se amesteca faina cu praful de copt dupa care se adauga restul de indigrinete si se friminta un aluat destul de moale dar nu trebuie sa fie lipicios,daca e prea moale se adauga putina faina.Se inparte in doua,o parte se intinde in tava in prealabil unsa cu putin ulei sau pe o hirtie de copt.
Se pune amestecul de brinza.
Umplutura:

500 brinza(quark)
2 plicuri de zahar vanilie
150 g zahar
2oua
100 g smantana
200 g stafide
1 lingura de gris

Oaule se separa ,galbensurile se amesteca cu zaharul si vanilia ,dupa care se adauga brinza,smantana si albusurile batute spuma si 200 g stafide.Se mai adauga la sfirsit o lingura de griss.
Se pune crema de brinza peste prima foie in tava.Ceea de a doua foie se intinde se taie fasii din care se face un grilajul incepind dintru-un cotz si invers ca sa obtinem forme de romburi.Din loc in loc putem pune visine sau stafide sau pur si simplu se poate lasa si asa fara. Se unge cu un ou batut grilajul si se presa un pic de zahar ,se va coace circa 30/40de minute la 170° cuptorul find deja incalzit inprealabil.
Dupa ce se scoate de la cuptor se poate pudra putin cu zahar pudra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pozele arata superb si imi palce cum suna : cred ca o sa incerc si eu reteta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...