24 iulie 2008

Ghiveciul Turcesc

(Reteta am luat-o de pe un webseit de la un barbat ,din pacate nu mai am adresa respectiva deci mentionez ca nu i-mi apartine dar e foarte buna si cu siguranta am sa o mai fac cind am carne de miel)Ingrediente:
1 kg carne de miel tăiată bucăţele
2 cepe, tocate ca pentru mâncare
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de tomate
2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
2 cartofi, tăiaţi cubuleţe
3-4 ardei iuţi, tăiaţi în două
3 roşii, decojite şi feliate
1-2 linguriţe sare
Prepararea:
1. Carnea de miel se curăţă de grăsime şi se căleşte împreună cu ceapa şi uleiul de măsline. Se fierbe până ce carnea absoarbe toată apa lăsată în tigaie.
2. Amestecaţi 1 lingură pastă de tomate într-un vas cu apă fiartă şi după aceea turnaţi peste carne. (nu adăugaţi pasta de tomate până ce nu sunteţi sigur că carnea şi-a absorbit toată apa. în caz contrar apa va fi tulbure.) Amestecaţi de 1-2 ori după care adăugaţi apă fiartă până ce se acoperă toată carnea.
3. În acest timp într-un alt vas prăjiţi pe jumătate morcovii şi cartofii după care îi scoateţi pe un şerveţel pentru a trage uleiul.
4. Aşezaţi carnea într-un vas de cuptor după care aranjaţi deasupra legumele. Ornaţi cu roşii şi ardei iute. Acoperiţi întregul vas cu folie de aluminiu.
5. Când mai sunt 15-20 de minute până la a se servi se introduce vasul în cuptorul încălzit în prealabil. (astfel mâncarea rămâne caldă şi se frăgezeşte)
6. Se serveşte cu pilaf turcesc.
Se poate face si cu altfel de carne (porc,vita curcan)
Pentru cei care nu mânăncă prăjeli, morcovii şi cartofii se pot fierbe dar atunci mâncarea nu mai este la fel de gustoasă. Ingredientele sunt pentru o masă de 8 persoane.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna . In ghiveci se mai pune ,dovlecel,vınata şi fasole pastai....poti face şi cu carne de pui (piept)sau se poate face şi simplu...de obicei cınd ıl fac nu prajesc cartofii,etc.etc ma deranjeaza la stomak...dar iese gustos...

Unknown spunea...

Asa este...se pun vinete dar...si usturoi...Ghiveciul se baga in cuptor cu lemne, intr-un vas de lut...E foarte gustos...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...