16 iunie 2008

Prajitura Rudy

Ingrediente pt Foi:
800 gr Faina
400 gr Margarina
300 gr Zahar
2 oua(numai galbensul)
2 linguri pline de Cacao
Ingrediente pt Umplutura:
1 kg brinza dulce (Quark)
2 oua intregi + cele 2 albusuri ramase de la foi
3 plicuri zahar Vanilie
300 gr Zahar
100 gr stafide (dupa preferinta)se pun la imuiat circa 20 minute in apa fierbinte ,1 lingura zahar,esenta.
Foile:
Toate ingredientele pt foi se pune intr-un castron gramada si se amesteca cu un mixer,cu mana fiecare cu ce vrea.
Daca aluatul rezultat este prea sfarmicios mai adagam lapte ca sa obtinem un aluat normal .
Coca obtinuta se inparte in 2 si se pune in pungi diferite si se lasa la rece in congelator .
Crema:
Batem spuma tare albusurile dupa care adaugam si amesteca usor galbenusile,zaharul si vanilia ,brinza de vaci si stafidele (care le-am lasat la inmuiat in apa fierbinte cu putin zahar si esenta la alegere rom,vanilie etc)
Scoatem din congelator cele doua pungi cu coca si intindem intr-o tava (40-42 cm) tapetata cu o hirtie intindem o parte dintr-o punga peste care se pune crema si o nivelam uniform,peste ea crema luam a doua coca din punga pe care o vom da-o pe o razatoare mare peste crema,va arata ca niste viermisori.
Incazim cuptorul 170° si o punem la copt pt. circa 40 minute(o incercam cu o scobitoare daca e facuta bine)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...